Illalla aina tulee ajateltua remontointia. Minkä sitä ihminen itselleen mahtaa, että vanhassa talossa aina on halu remontoida ja tehdä jotain uutta. En ole kylläkään edes yrittänyt olla ajattelematta asiaa. Tällä hetkellä olisi inspiraatiota tehdä jotain niille remontoitaville kohteille. Suuri ongelma remontoinnissa vain on se, että omaa taitoa ei löydy lähellekään tarpeeksi ja avokilta vielä vähemmän.

Tarkoitus, haave ja suuri suunnitelma on tehdä remontti keittiöön ja alakerran kylpyhuone-sauna-kodinhoitohuone-vessa -kompleksiin. Molemmat kohteet ovat sellaisia, joiden remontoinnissa pitää jo olla vähän enemmänkin taitoa kuin vain pensselin käsittely. Etenkin, kun tähän suureen suunnitelmaan ja haaveeseen sisältyy varsin riskaabeleja elementtejä. Suurin riski koko hommassa lienee se, että haluaisin purkaa kantavasta seinästä suhteellisen suuren osan parantaakseni keittiön toimivuutta yhdessä olohuoneen kanssa. Avokeittiö tai keittiö, jossa on saareke, olisivat kovasti mieleisiä - ainakin tällä hetkellä.

Kylpyhuone taas vaatii vielä suurempaa muutosta. Koko tila pitäisi miettiä täysin uusiksi. Tällä hetkellä tila on toki toimiva, mutta se varmasti voisi toimia vielä paremminkin, jos siellä olevia elementtejä siirrettäisiin hieman eri paikkoihin. Suihkukaappi on yksi elementti, josta pitäisi ehdottomasti päästä eroon. Tilalle voisi ottaa suihkuseinän tai jotain muuta vastaavaa, kunhan ei uutta suihkukaappia tai suihkuverhoa, joka hyökkää kimppuun heti, kun suihkun avaa.

Näiden remonttien osalta on vakavasti ajateltu, että itse ei tehdä mitään työtä. Tarkoitus olisi teettää avaimet käteen -remontti, jossa joku hoitaa koko projektin meidän puolestamme ja itse voimme viettää leppoisasti vaikkapa lomaa sen ajan. Kotona on hieman turhan haastavaa asua, jos keittiö on pois käytöstä ja kaikki kulku kotona kuitenkin olisi keittiön kautta. Eikä sitä tilannetta yhtään kyllä helpota taaperoikäinen lapsikaan.

Projekti ei vaan etene, kun avokki ei millään muotoa tee asialle mitään. Olen itse puoliväkisin kaivanut netistä tietoa, etsinyt paikallisia yrityksiä, jotka tarjoavat palvelua remontoinnissa ja käynyt hakemassa esitteitä eri paikoista. Ajatuksena on saada jonkinlainen kuva omaan mieleen jo ennenkuin keneltäkään ottaa ensimmäistäkään suunnitelmaa. Olen mitannut keittiön kaikki mahdolliset ulottuvuudet, vesipisteen sijainnit ja seinissä kulkevat viemäriputket. Avokin hommana on ollut tähän asti vain leventää hanuriaan ja esittää yhdentekeviä mielipiteitään. Hän kun ei ruokaa laita, eikä muutenkaan tee keittiössä muuta kuin syö. Tästä syystä hänen mielipiteillään keittiön osalta ei juuri ole merkitystä.

Turhautuminen on päivän sana lähes kaiken remontointiin liittyvän osalta. Työhuoneen maalaamisen jälkeen jätin avokille yhden tehtävän - kiinnittää verhotangon paikoilleen. Tästä on aikaa 3 kuukautta ja verhotanko on edelleen työhuoneen nurkassa odottamassa, että avokki laittaa sen paikalleen. Jurskales! Laittaisin itse, jos yltäisin työpöydän yli ikkunaan.