"Voi hyvää päivää taas!"

Siinä oli koko illan pukuloiston kattava kommentti. Onhan se mukavaa, että ihmiset panostavat niihin vaatteisiinsa, mutta silti herää kysymys; olisiko ehkä kannattanut itsekin katsoa peiliin ennen lähtöä, eikä ainoastaan luottaa sokeasti vaatteen suunnittelijan mielipiteeseen. Oma lukunsa sinällään ovat ihmiset, joilla on sen verran lihaa luiden päällä, ettei piukeinta pikkuhamosta edes kiskota ylle. Kannatan kyllä värien käyttöä myös nk. plus-kokoisilla ihmisillä, mutta punaisesta pallosta tulee mieleen tomaatti tai puolukka. En siis ehkä pukeutuisi siihen väriin kovinkaan vartalonmyötäisesti, jos vartalon malli muistuttaa palloa.

Ehdottomasti karmivimpia olivat kuitenkin nämä printtipuvut. Miksi ihmeessä ihminen laittaa päälleen teltan, johon on printattu nälkiintyneen näköinen tummaihoinen lapsi? Voihan se olla kannanotto, kyllä vaan. Minä en silti ymmärrä, miksi sellainen laitetaan päälle tilaisuuteen, jossa on pukukoodi ja oletuksena naisilla iltapuku. Minun käsitykseni mukaan iltapuvun on tarkoitus olla juhlava, ei kantaaottava. Olihan siellä toki näytillä vaatteita, jotka oli tehty vanhoista sukkahousuista ja mainosviireistäkin. Seuraavaksi on varmaan sitten Alkon muovikasseista tehty puku jollakulla.

No, onneksi itse en ole lähelläkään päätyä linnaan juhlimaan. Ei siis tarvitse kantaa huolta siitä, millä omat puutteensa piilottaisi tv-kameroilta. Vielä ensi vuonnakin saan aivan rauhassa istua oman vastaanottimen ääressä ja suureen ääneen arvioida, miten ihmeessä ihmiset voivat valikoida niin karmivia rättejä ylleen.